Corpus Sano kan u helpen als u onderstaande klachten ondervindt!

Acupunctuur en Hijama/Cupping kan worden ingezet bij onder andere:


Zwangerschapsklachten

Misselijkheid, oprispingen en maagzuur, stuitligging, bevalling opwekken, pijn na de bevalling, stimuleren van borstvoeding, borstontsteking.

Zwangerschapsklachten

Gynaecologische aandoeningen waaronder menstruatie klachten of onvruchtbaarheid.

Lichamelijke klachten

Allergieën, Pijnklachten aan gewrichten, Hoofdpijnen en migraine. Huid klachten

Keel, neus, oor: (chronische) neusverkoudheid, oorsuizen, hoesten etc.

Ledematen: koude ledematen, zwaar gevoel, vochtophoping (oedeem)

Luchtwegen:(chronische) verkoudheid, slechte afweer, kortademigheid, astma, bronchitis, hyperventilatie

Zenuwstelsel: hernia en zenuwpijnen.

Mentale stoornissen:

slaapstoornissen, veel dromen, hyperventilatie, rusteloosheid, angst, flauwvallen, dwangmatig huilen of lachen, depressiviteit, snel schrikken, vergeetachtigheid, anorexia nervosa, lusteloosheid, gebrek aan energie, algehele zwakte, overspannenheid, stress, burnout

Verslavingen:

 Rookverslaving, eetverslaving, alcoholverslaving, drugsverslaving

Interne klachten

Bloedarmoede, kouwelijkheid, circulatie problemen, hoge bloeddruk, lage bloeddruk, schildklieraandoeningen, diabetes, overgewicht. etc.

Spijsvertering

 Misselijkheid, slechte eetlust, overgeven, zuurbranden, oprispingen of opboeren, maagpijn, galaandoeningen, diarree, constipatie, buikkrampen, buikrommelingen, buikpijn, opgezette buik, prikkelbare darm syndroom (IBS), aambeien

Behandelingen

De behandelingen die wij aanbieden zijn

OOracupunctuur

Bij de behandeling met ooracupunctuur worden bepaalde punten op de oorschelp geprikt met zeer dunne naalden. De corresponderende punten zijn via het centrale zenuwstelsel reflexmatig verbonden met bepaalde delen van het lichaam. De prikkel van de naald (er kan ook een laser gebruikt worden)of laser stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam . Ooracupunctuur is zoals andere vormen van acupunctuur een behandeling met een holistisch karakter. Dit uit zich behalve in een werking op de klachten ook in een verbetering van het algemeen welzijn.

Cupping

Cupping is een techniek die binnen de Oosterse geneeskunde veel wordt gebruikt en trekt gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak. Door de Cupping raken de spieren en de huid goed doorbloed en wordt het voor het lichaam eenvoudiger om afvalstoffen te verwijderen.

Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de stagnatie/blokkade kan worden opgeheven. Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. Als we pijn ervaren impliceert dit een blokkade in de energiestroom in een bepaald gebied in het lichaam.

Cupping kan eveneens dienen als behandeling van cellulitis – en andere afslankings-behandelingen, gezien de cups het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen stimuleren. Spieren en huid raken goed doorbloed en worden daardoor gevoed en ontdaan van afvalstoffen.

Na de cupping is op de plek van behandeling een duidelijke verkleuring te zien welke roze tot diep paars kan zijn. Dit is een normaal verschijnsel en komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De resterende roze/paarse plek verdwijnt naarmate de klachten verbeteren; meestal binnen enkele dagen tot een week.


Electroacupunctuur

Electroacupunctuur is een natuurlijke behandelwijze om de balans van het lichaam te helpen herstellen en het zelfhelend vermogen te stimuleren door op een veilige manier het lichaam de juiste signalen en prikkels te geven. Elektroacupunctuur werkt wat dieper in op de weefsels.

Wet cupping

Hijama komt van het Arabische woord “Hajm” wat zuigen betekent. Deze behandeling is vergelijkbaar met Dry Cupping, alleen bij Hijama worden er kleine oppervlakkige krasjes gemaakt om het schadelijke bloed te kunnen verwijderen dat onder de huidoppervlak ligt na het vacuüm zuigen. Bij Hijama worden er iedere keer steriele cups gebruikt die voor eenmalig gebruik zijn.